Bruine beer

Bruine beren leven dichterbij dan je misschien denkt. Zij komen voor in afgelegen gebieden in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zweden.

Voedsel sporen de bruine beren op met hun neus. Deze beren kunnen namelijk niet goed zien of horen, maar wel heel goed ruiken.

Wanneer er een jonge beer wordt geboren, noem je het jong een ‘welp’, net als bij onder andere een tijger.

Beren zijn gek op zwemmen en ook in ons park neemt de beer graag een verfrissende duik in het water.

In de winterperiode gaan de beren in het wild in winterslaap. Dit doen zij niet om aan het koude weer te ontsnappen, maar omdat er in de winter minder voedsel is. De beer in ons park blijft wel wakker tijdens de koude maanden, want hier is genoeg te eten. Zij worden wel iets rustiger en minder actief.

IMG_5250

Filmpje

Soms moeten de beren naar de tandarts. Beer Kokkie had last van zijn gebit.

Meer weten?

Meer weten over de bruine beer? Of heb je een vraag? Download de DierenPark Amersfoort app of stuur je vraag naar dierenvraag@dierenparkamersfoort.nl