Giraffe

Giraffen staan natuurlijk bekend om hun lange nek, maar de lengte van hun tong is ook niet mis. De miereneter is het enige dier met een langere tong. Een giraffentong wordt wel 45 centimeter lang.

Een giraffe doet ’s nachts ongeveer vier of vijf korte slaapjes. Tijdens deze rustmomenten slapen zij vijf minuutjes heel diep en dan is het weer genoeg geweest.

Giraffen kunnen veel verschillende geluiden maken, zoals loeien, knorren en fluiten. Giraffen doen dit echter niet vaak, dus het kan kloppen dat je dit nog nooit hebt gehoord.

In ons park wonen alleen mannengiraffen. Wanneer jonge mannetjes oud genoeg zijn om op zichzelf te wonen, komen zij naar onze vrijgezellengroep in Amersfoort. In een giraffengroep met vrouwen, leeft namelijk maar één volwassen man. De pubers verhuizen een aantal jaar later naar een ander park om een eigen familie te stichten.

Meer weten?

Wil je meer weten over de giraffe? Of heb je een vraag? Download dan de spreekbeurt, de gratis DierenPark Amersfoort app of stuur je vraag naar dierenvraag@dierenparkamersfoort.nl.