Mara

De mara wordt ook wel Patagonische haas genoemd, omdat hun achterlijf op een haas lijkt.

Mara’s kunnen 45 kilometer per uur halen en dat één kilometer volhouden.

Moeder en jong houden contact door middel van een hoog fluitend geluid. Oudere dieren maken een lager geluid.

Als mara’s in paniek zijn, maken zij sprongen waarbij alle vier de poten los van de grond komen.

Filmpje

Na draagtijd van drie maanden worden één tot drie jongen geboren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mara? Of heb je een vraag? Stuur je vraag naar dierenvraag@dierenparkamersfoort.nl.