Siberische tijger

De Siberische tijger is de grootste tijgersoort die bestaat. Mannen kunnen wel 300 kilogram wegen.

Niet alleen leeuwen brullen, tijgers kunnen er ook wat van! Het gebrul kun je op een afstand van drie kilometer horen.

Tijgers zijn vleeseters, zij jagen bijvoorbeeld op herten en zwijnen. Soms lukt het jagen niet. Als de tijgers dan enorme honger hebben, gaan zij zelfs achter sprinkhanen aan.

Wist je dat tijgers heel goed kunnen zwemmen? Regelmatig nemen zij een verfrissende duik.

Doordat het gebied waar tijgers oorspronkelijk vandaan komen, wordt bedreigd, gaat het slecht met de tijgers in het wild. Ons Wildlife Fund geeft steun voor bescherming van de tijgers in hun natuurlijke omgeving.

Filmpjes

Tijgerwelpjes worden blind en doof geboren. Na ruim een week gaan de oogjes open en kunnen de kleintjes horen.  In juni 2014 zijn er drie tijgerwelpjes in DierenPark Amersfoort geboren. Lees meer >>

De dieren in DierenPark Amersfoort doen het deze zomer rustig aan… Met vertraagd beeld zie je pas écht goed hoe indrukwekkend de Siberische tijgers zijn.

Bekijk onze tijger in 360° VR en kijk van heel dichtbij hoe hij geniet van zijn lunch! In deze 360° video kan je zelf het beeld bewegen door met je muis te slepen of met je telefoon rond te kijken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de Siberische tijger? Of heb je een vraag? Download dan de spreekbeurt, de gratis DierenPark Amersfoort app of stuur je vraag naar dierenvraag@dierenparkamersfoort.nl.