Sneeuwuil

Als er een sneeuwuil voorbij vliegt, hoor je dit bijna niet. Aan de randen van hun vleugels zitten namelijk veel veren die het geluid dempen. Dit is makkelijk voor de sneeuwuil, want prooien horen de vogel niet aankomen.

Eén uil kan wel ruim 1500 muizen per jaar eten.

Het mannetje is helemaal wit, terwijl het vrouwtje donkere vlekken heeft. De vlekken zijn handig voor haar, zodat zij niet opvalt op haar nest tussen de sneeuwresten en aarde.

Sneeuwuilen kunnen in één nest wel elf eieren leggen!

Tijdens het broeden, brengt de man het voedsel naar zijn vrouw. Net zoals in het wild, doet het mannetje in ons park dit ook. Soms heeft het vrouwtje geen honger en legt zij het voer naast zich neer. Zo kan een hele berg voedsel naast het nest ontstaan.

P6270297

Meer weten?

Wil je meer weten over de sneeuwuil? Of heb je een vraag? Download dan de DierenPark Amersfoort app of stuur je vraag naar dierenvraag@dierenparkamersfoort.nl.