Giraffe overleden

Geplaatst op 11 augustus 2018 om 10:37

Verdrietig nieuws. Helaas is onze giraffe Sharifu gisteravond overleden. Hij had al langer last van problemen aan zijn hoeven en is hier gisteren voor behandeld. Het was bekend dat het een risicovolle ingreep was, maar onvermijdelijk voor het welzijn van de giraffe. Helaas heeft hij het niet gered. Sharifu is zeven jaar geworden. Er wonen nu nog vier giraffenmannen op onze Savanne en zij maken het goed.

Ondertussen in DierenPark Amersfoort

Geplaatst op 10 augustus 2018 om 08:25

De warmtemeter gaf deze week temperaturen van boven de dertig graden aan. Aankomende week staan er ook weer veel zonuren op het programma. Naast het strand en het zwembad zijn er meer plekken om de verkoeling of juist de zon op te zoeken. Zo ook in DierenPark Amersfoort. Samen met dierverzorger Carlijn Speksnijder en projectontwikkelaar Sharyl van den Born kijken wij hoe dieren en bezoekers genieten van de zomer in de dierentuin.

Lees meer »

DierenPark Amersfoort Foodfestival

Geplaatst op 9 augustus 2018 om 14:11

Over precies één week is de aftrap van het DierenPark Amersfoort Foodfestival. “Op donderdag 16 augustus start de derde editie van een uniek foodevenement: een foodfestival tussen de flamingo’s, zebra’s en olifanten”, vertelt projectorganisator Raynor Vos. De Amersfoortse dierentuin verwacht grote drukte tijdens het vierdaagse festival.  Lees meer »

Helmkasuaris overleden

Geplaatst op 8 augustus 2018 om 09:41

Verdrietig nieuws. Helaas is helmkasuaris Otto overleden. Hij was de oudste van onze helmkasuarissen en was al langere tijd ziek. Er leven nu nog twee volwassen kasuarissen in het Dinopark en sinds juni is de kasuarisfamilie uitgebreid met de komst van een kleintje.

 

Sitatoenga geboren

Geplaatst op 30 juli 2018 om 11:54

Leuk geboortenieuws: op de Savanne van DierenPark Amersfoort is een sitatoenga-jong geboren. “Moeder Luka liep al een tijdje met een dikke buik rond, zij is bevallen van haar eerste jong”, vertelt dierverzorger Pleun den Hollander. “Moeder en jong maken het goed.” De kleine sitatoenga is een vrouwtje en heeft de naam Liena gekregen. Lees meer »

Volgende pagina »