Marjo Hoedemaker Elephant Foundation

DierenPark Amersfoort ondersteunt de Marjo Hoedemaker Elephant foundation. Deze stichting is op 10 juli 2001 opgericht ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van Marjo Hoedemaker. Met de ontvangen giften en subsidies ondersteunt de stichting projecten en onderzoek naar de instandhouding van de Aziatische Olifant in dierentuinen en in het wild. Ga naar de Marjo Hoedemaker website >>

Passie

War War Indra1Gezien Marjo Hoedemaker zijn levenslange passie voor de Aziatische olifant, zal deze stichting de ontvangen bijdragen, giften en subsidies inzetten voor het ondersteunen van projecten en onderzoek naar de instandhouding van de Aziatische olifant, zowel in dierentuinen als in het wild.

We zullen de huidige leefgebieden  moeten beschermen en met de mensen die in of naast de leefgebieden wonen, blijvende afspraken over schadevergoedingsregelingen (olifanten zijn gek op landbouwgewassen) moeten maken. Daarnaast zullen de dierentuinen zich  moeten inzetten om de voortplanting van olifanten te stimuleren. Het fokprogramma, dat daarvoor in Europa bestaat (EEP), gaat langzaam maar zeker steeds beter verlopen. Ieder jaar worden er in Europese dierentuinen kalfjes geboren, zeker in Nederland.

Dat was 10 tot 15 jaar geleden nog ondenkbaar. Zo wordt deze bijzondere reus ook op die manier een beetje geholpen, als aanvulling op de absolute noodzaak om hen vooral in het wild, in onder meer India, Thailand, Indonesië en Myanmar te beschermen.