De Grote Wildernis

Vaar in je eigen fietsboot langs het eiland van de ringstaartmaki’s en kapucijnapen. Kronkel over de rivier en kom dichtbij onze giraffen en zebra’s. Voel je als een vis in onze dierentuin en ga op expeditie over de rivier door de Grote Wildernis!

Stap in je fietsboot

De Grote Wildernis biedt een unieke ervaring tijdens je dagje uit naar onze dierentuin. Vanuit je fietsboot zie je allerlei dieren van heel dichtbij! De rivier is maar liefst vierhonderd meter lang en brengt je langs de maki’s, zebra’s en giraffen. Waterfietsen, speuren en sturen… Ben jij klaar voor een tocht door de wildernis? Houd je handen wel binnenboord voor de krokodil.

De kroon- en roodbuikmaki’s zijn nieuw en wonen met de ringstaartmaki’s op het apeneiland. Ook zijn er sitatoenga’s op onze Savanne te zien. Avonturiers kunnen op het apeneiland het sluippaadje nemen waar je tussen de maki’s loopt!

 

Kosten fietsbootjes

Een fietsbootje is te huur voor € 2,- per bootje. In een fietsbootje kunnen maximaal vier personen en in ongeveer twintig minuten fiets je de rivier rond. Deze tocht door de wildernis maak je niet zomaar, je zult tijdens de rit de nodige calorieën verbranden. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen alleen instappen onder begeleiding van een volwassene. Als je geen zwemdiploma hebt, zijn er reddingsvesten beschikbaar. We wensen je een behouden vaart!

De Making-of: de Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort