Jaarkalender

Op deze pagina vind je alle evenementen in onze dierentuin voor een een leuk dagje uit!

Het Grootste Kinderfeestje 

Zet een feestmuts op en hang slingers om je nek. Deze zomer is het dierenpark vol met… Feestvarkens! Wij zijn jarig en vieren dat met jou. Jellow de gele beer is in de feeststemming en loopt vrolijk rond. Geef hem een dikke high five en dan hup achter hem aan, op naar de Feesttent. Maak hier jullie borst maar nat voor … het Grootste Kinderfeestje van Nederland! Kom jij ook?

Lees meer >>

De Prairie

Vanaf 7 juli open

Deze zomer openden wij een nieuw verblijf: een avontuurlijk onderkomen voor prairiehondjes. Dit jaar bestaat ons park zeventig jaar en om dat te vieren verwelkomen wij zo’n zeventig nieuwe dierbewoners. Dat wordt oppassen, want de ondernemende prairiehondjes kunnen het pad van de bezoekers plotseling oversteken…

Lees meer >>

Foodfestival

16, 17, 18 en 19 augustus

Denk aan een heerlijke zomeravond, geuren van vers bereid eten en swingende live muziek. In ons park beleef je onvergetelijke zomeravonden tussen de dieren. Geniet van de lekkerste drankjes, uiteenlopende hapjes en nog veel meer. Kom naar het DierenPark Amersfoort Foodfestival.

Lees meer >>

Nieuw leeuwenverblijf

Wij presenteren een gloednieuw verblijf voor de koning der dieren. De locatie blijft hetzelfde, maar daar is alles mee gezegd… Het onderkomen bevindt zich in de Stad der Oudheid en is geheel in Romeins thema.

Lees meer >>

Help de DierverzorgerDierverzorger olifanten

Iedere eerste zondag van de maand kunnen kinderen ervaren hoe het is om dierverzorger te zijn! De hulpverzorgers krijgen een kijkje achter de schermen bij de olifanten en ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van ons enorme bos vol dieren.
Lees meer >>

 

Warme Winteravonden

Ontdek het park in het donker en laat je verwonderen door duizenden lichtjes om je heen. De dagen tussen kerst en oud & nieuw blijft het park langer open tijdens de Warme Winteravonden, zodat je ook van het dierenpark kan genieten als het donker wordt. Zo heb je DierenPark Amersfoort nog nooit beleefd!

Kerstvakantie

In de kerstvakantie is de dierentuin omgetoverd tot winterpark. Tijdens deze donkere dagen geniet je van een bijzondere sfeer die perfect past bij het einde van het jaar: betoverende verlichting, vuurkorven en een laagje sneeuw.

Voorjaar in de dierentuin

Het was de ideale tijd om samen met familie en vrienden naar DierenPark Amersfoort te gaan. De buitenlucht was fris, maar daar had je in ons park geen last van. Via onze avontuurlijke Klim Alles-route kon je je warm klauteren over de beren, langs de hyena’s glijden en opduiken tussen de leeuwen!

Lees meer >>