Help de Dierverzorger

Wil je ervaren hoe het is om dierverzorger te zijn! Als hulpverzorger krijg jij een kijkje achter de schermen en ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van ons enorme bos vol dieren.

Ons Help de Dierverzorger-arrangement start een uur voor openingstijd. Je komt dan in een stil park binnen; de andere bezoekers mogen nog niet naar binnen! Je krijgt je eigen se t schoonmaakspullen en gaat het verblijf van de olifanten schoonmaken. Onze dierverzorger vertelt je alles over de dagelijkse training. Hoe leren we olifanten om hun bek te openen? En hoe kan je een olifant zijn voet laten optillen om zijn nagels te verzorgen? Tot slot verstop je overal voer voor de olifanten en als de klus geklaard is kan jij zien hoeveel plezier ze beleven met het zoeken naar hun eten. Vergeet vooral niet je oude kleren en laarzen aan te trekken!

Praktische informatie

De adviesleeftijd is 5 jaar. Bij kind(eren) moet er minimaal één volwassen begeleider mee. Tickets zijn alleen online te bestellen voor € 6,50,- p.p. (inclusief een drankje). Bezoekers zonder geldig Weekabonnement betalen hiernaast de reguliere entreeprijs, zodat je na afloop van het programma de rest van de dag kunnen genieten van een dagje uit in onze dierentuin. Bij slecht weer is het programma binnen. In het totaal kunnen er twintig kinderen per zondag helpen, dus wees er snel bij! Honden kunnen helaas niet mee tijdens dit programma.

Als je meedoet aan Help de Dierverzorger, mag je een uur voor openingstijd ons park in! Het programma begint dus om 8.00 uur en het duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Vanaf april gaat ons park een uur eerder open en start het programma om 8.00 uur! Zodra de wintertijd in gaat, opent ons park om 10.00 uur. De editie in november en december starten dan weer om 9.00 uur.