Klim Alles-route

Beleef onze dierbewoners op een bijzondere manier via de Klim Alles-route! De echte doeners en durfals klimmen en klauteren via dit spannende parcours langs de dieren. 

Klim omhoog naar de parkietenvolière, klauter vervolgens over de beer, glij langs de hyena’s en duik op bij de leeuwen. Loop tussen de vogels in Snavelrijk en vaar over de Expeditie-rivier om al het leven in de Grote Wildernis te spotten. Door het vele glas sta je oog in oog met de dieren en beleef jij het park op een unieke manier!

 

Van de monniksparkieten naar de leeuwen..

Klauter boven de parkieten en bruine beer

De route begint in de parkietenvolière. Door omhoog te klimmen in de volière kun je op dezelfde hoogte komen als de vogels. Misschien ontdek jij wel eitjes in de vogelnesten… Vervolgens loop jij via een wiebelende touwbrug op 3,5 meter hoogte over het verblijf van onze bruine beer.

Glijd langs de hyena’s

Vervolg je ontdekkingstocht bij de hyena’s, als je durft! Hyena’s kunnen erg goed graven en ook jullie kroost kan in de ondergrondse gang verdwijnen om vervolgens het hoofd weer boven de aarde uit te steken. Klim omhoog naar de houten brug en beleef de roofdieren van wel heel dichtbij! Roetsj vervolgens via de glijbaan weer naar beneden en klauter verder in Snavelrijk.

Snavelrijk

Probeer droog aan de overkant te komen via het trekvlot in Snavelrijk! Ga op avontuur tussen de maraboes, vale gieren, kroeskoppelikanen, nimmerzatten en zwarte ibissen in het verblijf van maar liefst drieduizend vierkante meter. Loop via de houten balk over de touwbrug en en vind je weg over het water via de spingstenen..

Ontdek het nieuwste onderdeel: Het Leeuwenverblijf!

De koning der dieren kan natuurlijk niet ontbreken in onze Klim Alles-route. Via een mysterieuze kerker kom je midden in het leeuwenverblijf uit. Hier staat de uitzichttoren van de Stad der Oudheid, geheel in Romeins thema. Beklim de Toren van Ostia, terwijl je de leeuwen onder je ziet lopen en laat je aan de top verrassen!

Expeditie-rivier

Deze vierhonderd meter lange rivier biedt de unieke mogelijkheid om verschillende dierenbewoners vanaf het water te bekijken. Vaar eerst langs het apeneiland met nieuwsgierige geelborstkapucijnapen… Het kan zo gebeuren dat de apen opeens via een touwbrug boven jouw hoofd het water oversteken! De rivier kronkelt verder naar het eiland van de maki’s. Verderop tijdens de vaartocht kunnen er giraffen aan de waterkant staan te drinken of duikt er een zebra op aan de oever.