Voorzieningen dierentuin

Tijdens een dagje uit naar onze dierentuin kan je je uitleven in onze speeltuinen, wil je misschien een rolstoel of buggy huren en wil je snel naar een toilet in de buurt als er hoge nood is. Hier lees je alles over de voorzieningen in onze dierentuin.

Afkoelen

Kom afkoelen onder de watersproeiers en spelen in de Bosbeek, heerlijk vertoeven op een warme zomerdag!

Toiletten

Verspreid door het park kun je op zes verschillende plekken gebruikmaken van toiletgelegenheden. Rolstoeltoiletten en baby-verschoonruimtes vind je bij de grotere horecagelegenheden: Parkrestaurant de Buitenplaats, Parkrestaurant de Boerderij en Grandcafé de Berenhof.  Bekijk hier de plattegrond.

Speeltuinencarrousel

Er zijn verschillende speeltuinen in DierenPark Amersfoort. Hang de beest uit in het Speel-o-drome, ga een rondje met de Berenboemel (€1,- p.p.) of draai mee met de Carrousel (€1,- p.p.).

Rolstoelen

DierenPark Amersfoort is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Voor wie het niet mogelijk is om een eigen rolstoel mee te nemen, is er de optie om een rolstoel te huren voor € 3,00 per dag. Wij vragen een borg van € 10,00 per rolstoel. Wil je verzekerd zijn van de beschikking over een rolstoel op de dag van je bezoek? Reserveer deze dan via de Gastenservice, tel 033-4227100.
Er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar.

Honden toegestaan

In DierenPark Amersfoort zijn honden toegestaan (andere huisdieren zijn niet toegestaan). Dit mits de dieren kort zijn aangelijnd. Neem wel even een poepschepje mee, zodat andere bezoekers geen last ondervinden van jouw viervoeter. Poepschepjes zijn ook te koop bij de kassa voor € 1,00.

Olifantenbuggy’s

Voor de jonge dierenliefhebbers hebben wij leuke buggy’s te huur: speciale olifantjes! Het gebruik van een buggy kost € 2,00 per dag en we vragen een borg van € 10,00. Deze buggy’s zijn af te halen bij de Jungleshop, net na de ingang van het park. Het is niet mogelijk om buggy’s te reserveren.

Winkels

Dierenknuffels, ontbijtborden, puzzels, boeken… Je vindt het allemaal in de twee souvenirwinkels in het park. De Jungleshop is elke dag open en op drukke dagen kun je ook terecht bij Apegoed op het Pretplein.