Het aftellen is begonnen…

Geplaatst op 17 maart 2017 om 11:31

Ontvang een smsje wanneer de bevalling begint!

Het wachten op het jonge olifantje is voor de dierverzorgers echt begonnen. “Wij verwachten dat Indra nu elk moment kan bevallen”, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders. “Na een dracht van 22 maanden is het aftellen eindelijk begonnen.”

Vanaf morgenavond blijft er iedere nacht een dierverzorger slapen in het binnenverblijf van de grijze reuzen. “Het wordt tijd om mijn hangmat uit de kast te halen, want ik zal morgen als eerste bij de olifanten overnachten”, vertelt Bas. “Het is voor ons erg
leerzaam om de kudde te observeren tijdens de bevalling”. De moeder van de zwangere Indra en de aanstaande broer en zus van de kleine zullen bij de bevalling aanwezig zijn. De dierverzorgers verwachten geen complicaties tijdens de bevalling.

In het olifantenverblijf hangen vier webcams waarmee de olifantenfamilie door alle belangstellenden kan worden gevolgd. “Wij gaan ons uiterste best doen een smsje te versturen wanneer het kleintje bijna wordt geboren, zodat iedereen de kans krijgt dit bijzondere moment live met ons mee te beleven”, vertelt de hoofdverzorger. Door ‘Olifantje’ te sms’en naar 1008 kan men zich voor € 1,50 aanmelden voor dit sms-alert, de opbrengst komt ten goede aan het Wildlife Fund. “Op deze manier kunnen wij de olifanten in het wild helpen en kan niet alleen ik, maar iedereen meekijken met de olifantenbevalling.” De olifanten zijn live te volgen via www.dierenparkamersfoort.nl/olifantje.