Tweede editie foodfestival een succes

Geplaatst op 11 augustus 2017 om 10:17

De eerste avond van het ZOO’n ZOOmer Food Festival 2017 was een succes. Bezoekersgenoten van hapjes en drankjes bij de veertig foodtrucks en dansten bij de verschillende livepodia op vrolijke muziek. “De sfeer zit er ook dit jaar weer lekker in”, vertelt projectleider Karlijn van Riessen.

Het is de tweede keer dat de Amersfoortse dierentuin het foodfestival tussen de dieren organiseert. “Na de eerste editie smaakte het voor ons naar meer”, vertelt Karlijn. Nieuw dit jaar is Pierre’s Heftige Happenrad. Chef-kok Pierre Wind staat tussen de dieren met zijn rad waar bezoekers een flinke draai aan kunnen geven. Het lot bepaalt welk bijzondere lekkernij zij krijgen voorgeschoteld, zoals een stoofschotel van hersenen, een krokant taartje met meelwormen en sprinkhanen overgoten met chocolade. Karlijn: “Durf jij een draai aan het rad te geven?”

Tijdens de Foodtour kom je alles te weten over de eetgewoontes van de dieren en kinderen kunnen mee op zomerse reizen achter de schermen. Kortom een unieke locatie voor een festival om heerlijke avonden te beleven. Tot en met zondag kunnen bezoekers nog genieten van al het lekkers in onze dierentuin. “Proeven en proosten tussen de dieren, ik heb het festivalgevoel in ieder geval al helemaal te pakken”, zegt Karlijn.

Heb jij het foodfestival bezocht? Vul de enquête in en win vier tickets voor ons park én een exclusieve Foodtour achter de schermen!