Afscheid van wolven

Geplaatst op 14 november 2017 om 14:50

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze twee wolven. Wolf Ylva hebben wij in laten slapen wegens nierfalen en wolf Gaita had een kankergezwel op haar poot. Voor beide dieren was er geen kans meer op herstel en daarom is besloten de vrouwtjes in te laten slapen. De wolven Gaita en Ylva hebben de hoge leeftijd bereikt van respectievelijk elf en twaalf jaar.

Vorig jaar zomer hebben wij een groots wolvenverblijf geopend en de twee wolven verwelkomd in ons park. De twee zussen waren allebei al flink op leeftijd, maar wij hoopten de wolven een mooie oude dag te kunnen bezorgen. Wij wilden dus ook deze oudere dieren een plaatsje geven in ons park. Met het overlijden van de wolven zijn er tijdelijk geen wolven meer in het park, maar wij hebben een prachtig wolvenverblijf en willen dan ook graag zo snel mogelijk weer wolven verwelkomen in het Woud. De wolven gaan voor sectie naar faculteit diergeneeskunde in Utrecht.