Prairiehondjes duiken op

Geplaatst op 24 mei 2018 om 10:15

Deze zomer openen wij een nieuw verblijf: een avontuurlijk onderkomen voor prairiehondjes. “Dit jaar bestaat ons park zeventig jaar en om dat te vieren hopen wij zo’n zeventig nieuwe dierbewoners te verwelkomen”, vertelt Technisch Manager Remco Sevink. “Dat wordt oppassen, want de ondernemende prairiehondjes kunnen het pad van de bezoekers plotseling oversteken…”

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de ringstaartmaki

Geplaatst op 17 mei 2018 om 08:16

Kijken, leren en soms zelfs knuffelen; als mens kun je enorm van dieren genieten. In deze rubriek nemen wij een kijkje bij een dier uit ons park. Deze week nemen wij een kijkje in de wereld van… de ringstaartmaki.

Lees meer »

Vogelnieuws vliegt om je oren

Geplaatst op 16 mei 2018 om 10:48

Ons park verwacht binnenkort van veel verschillende vogelsoorten, kuikens te verwelkomen. “Wij hebben bij de parelhoenders, pauwen, parkieten, gieren, nimmerzatten en  helmkasuarissen al eieren gespot” vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. “Samen met al het groen dat momenteel prachtig in bloei staat, zorgen alle eieren ervoor dat de lente ook in het park in volle gang is.” 

Lees meer »

Moederdag-run!

Geplaatst op 13 mei 2018 om 10:15

Moeders en hun kinderen renden vanochtend langs de dieren tijdens de eerste Moederdag-run. Om zeven uur stonden de eerste moeders en kinderen al op het voorplein van DierenPark Amersfoort. “Voorafgaand aan de run begonnen de fanatieke sporters met de warming-up, waarna zij samen op eigen tempo langs de dieren konden rennen”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Bij de finish stonden vaders en andere familieleden de deelnemers op te wachten. Het was een sportieve, maar vooral gezellige start van Moederdag.”

Lees meer »

Moederdag-run

Geplaatst op 8 mei 2018 om 09:13

Geen ontbijtje op bed, bloemen of chocolade: ons park daagt moeders samen met hun kroost uit voor een spannende loop door de dierentuin. “Op Moederdag kunnen stoere mama’s in alle vroegte voor openingstijd (hard)lopen langs onze dieren”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Uiteraard hoeven de deelnemers niet in sneltreinvaart door ons park te gaan, maar kan iedereen op eigen tempo richting de finish.”

Lees meer »

Volgende pagina »