Leeuwin Lewa ingeslapen

Geplaatst op 20 oktober 2017 om 16:52

Vandaag hebben wij helaas moeten besluiten om leeuwin Lewa, één van de leeuwinnen-zusters, te laten inslapen. De dierverzorgers troffen het dier vanochtend met een gewonde poot aan in het leeuwenverblijf. Na overleg met onze dierenarts hebben wij besloten om Lewa naar de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit in Utrecht over te brengen. Daar hebben zij alle middelen in huis voor uitvoerig onderzoek. Uit een CT-scan bleek dat de leeuwin een dwarslaesie had in combinatie met een zeer gecompliceerde botbreuk waarbij er geen uitzicht was op herstel. Deze schade had zij opgelopen na een confrontatie met mannetjesleeuw Dukat. Met het oog op het dierenwelzijn hebben wij daarom besloten om de leeuwin te laten inslapen. Een volwaardig leven was niet meer mogelijk voor het roofdier.

Tijgers genieten van de herfst

Geplaatst op om 09:58

De tijgers beleven herfstpret aan de gevallen bladeren. “Het is herfst en dat betekent dat onze dieren weer genieten van alle blaadjes die van de bomen zijn gevallen”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Ons park bevindt zich in het bos, dus er zijn genoeg herfstbladeren om te verzamelen.”

Lees meer »

Luiaard geboren

Geplaatst op 6 oktober 2017 om 11:05

Luiaard Amaka is bevallen van een jong. “Het kleintje doet het erg goed, het houdt zich stevig vast aan de buik van zijn of haar moeder”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “Vanaf moeders’ buik kijkt het jong al lekker eigenwijs de wereld in.”

Lees meer »

Olifantje heet Thabo

Geplaatst op 4 oktober 2017 om 14:05

‘Thabo’ is de naam van het vorige week geboren olifantenbulletje in DierenPark Amersfoort. Dit werd vanochtend onder grote belangstelling bekendgemaakt in het park. De dierentuin had een namenwedstrijd op de Facebookpagina uitgezet waar bijna drieduizend inzendingen op binnenkwamen. “Wij hebben gekozen voor een korte en stoere naam voor het olifantje, maar het was moeilijk kiezen uit al die mooie suggesties”, vertelt olifantenverzorger Rob Saris.

Lees meer »

In de wereld van… het stokstaartje

Geplaatst op 25 september 2017 om 13:59

Kijken, leren en soms zelfs knuffelen; als mens kun je enorm van dieren genieten. In deze rubriek nemen wij een kijkje bij een dier uit DierenPark Amersfoort. Deze week nemen wij een kijkje in de wereld van… het stokstaartje

Lees meer »

Volgende pagina »