Voor het eerst kasuariskuiken uit ei gekropen

Geplaatst op 21 juni 2017 om 10:45

Na bijna twee maanden broeden is helmkasuaris Jos trotse vader geworden van een kuiken. “Het duurde een aantal dagen langer dan verwacht, maar toen verschenen opeens de eerste barsten in het knalgroene ei”, vertelt dierverzorger Dik Eenink.

Lees meer »

Ringstaartmaki geboren

Geplaatst op 13 juni 2017 om 10:43

Er is een ringstaartmaki geboren. “Het kleintje werd door de dierverzorgers ontdekt op het Apeneiland”, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. “Ondanks dat de geboorte vrij laat was voor de tijd van het jaar, hadden wij wel het vermoeden dat er een jonge maki op komst was.”

Lees meer »

Drie nieuwe leeuwinnen

Geplaatst op 1 juni 2017 om 10:40

Deze zomer verhuizen drie leeuwinnen uit GaiaZOO naar ons park. De zussen zullen hun intrede maken in het nieuwe leeuwenverblijf dat in Amersfoort wordt geopend. “Wij zijn erg blij dat wij de dames kunnen ontvangen, zodat zij hier als familiegroep samen kunnen wonen”, vertelt bioloog Raymond van der Meer.

Lees meer »

Voor het eerst kroonmaki geboren

Geplaatst op 16 mei 2017 om 11:37

Er is een kroonmaki geboren. “De geboorte is voor ons een primeur”, vertelt apenverzorger Teun Ent. “Het is de eerste keer dat wij een jonge kroonmaki kunnen begroeten.” De dierverzorgers hadden al een vermoeden dat het vrouwtje drachtig was, maar helemaal zeker wisten zij het niet.

Lees meer »

Nieuw: wandelende bladeren

Geplaatst op 12 mei 2017 om 09:22

Wij hebben vijftien wandelende bladeren verwelkomd. De groene blaadjes zijn op het eerste gezicht bijna niet te onderscheiden van het andere groen in het verblijf. “Je moet eerst goed kijken, maar als je er eentje hebt ontdekt, dan zie je er opeens steeds meer aan de takken bungelen”, vertelt dierverzorger Dik Eenink.

Lees meer »

Volgende pagina »