Koninklijk bezoek

Geplaatst op 26 april 2017 om 10:49

Wij hebben een bijenkoningin en haar volk, bestaande uit ruim 30.000 bijen, verwelkomd. Imker Fred heeft de koningin en haar gevolg overgebracht naar de dierentuin: “In het bloemrijke park is genoeg nectar te vinden voor de zoemers.”

Lees meer »

Dierennerd 2017 bekend

Geplaatst op 22 april 2017 om 11:34

Vanmorgen heeft de verkiezing van de Grootste Dierennerd van Nederland plaatsgevonden in DierenPark Amersfoort. Na een heftige strijd ging de 9-jarige Kas van Wortel er met de felbegeerde titel vandoor. “Echt super leuk dat ik heb gewonnen, ik ben ook dol op dieren!”    

Welke kleur is de tong van een giraffe en hoe wordt een cheeta ook wel genoemd? Vanmorgen kraakten de hersenen van de dierennerds in spé flink over de meest uiteenlopende dierenvragen. Naast kennis werden ook de dierlijke eigenschappen op de proef gesteld en werden er vol overgave apen en flamingo’s nagedaan. “Ik vond vooral de vragenronde erg leuk, ik lees mijn hele leven al veel over dieren”, zegt de winnaar. “Mijn opa’s houden ook van dieren en toen ik één week oud was, kwam ik al in de dierentuin!” De familie Van Wortel is speciaal uit Spijkenisse naar het Amersfoortse park gekomen om deel te nemen aan de quiz.

Dierenkenner Marjo Hoedemaker onderwierp de deelnemers aan de dierenvragen. “Het doet mij goed dat er met zoveel passie en kennis over dieren wordt gepraat”, vertelt de man die zijn hele leven aan de dieren wijdt. “Deze hele meivakantie worden onze bezoekers uitgedaagd tijdens de DierenUITdagen. Mooi om de verwondering te zien die dan naar boven komt.” De Dierennerd 2017 werd gehuldigd tussen de vari’s van DierenPark Amersfoort.

Bijzondere eieren gevonden

Geplaatst op 20 april 2017 om 13:05

De afgelopen dagen vonden de dierverzorgers voor het eerst eieren in het verblijf van kasuaris Jos. Het mannetje maakte twee weken geleden kennis met buurvrouw Sien. Het vrouwtje blijkt drie gifgroene eieren te hebben achtergelaten.

Lees meer »

Grootste Dierennerd van Nederland

Geplaatst op 14 april 2017 om 12:01

Zaterdag 22 april wordt duidelijk wie zichzelf ‘De Grootste Dierennerd van Nederland’ mag noemen. “Bij de zoektocht gaat het niet alleen om kennis, er wordt ook getest op een aantal dierlijke eigenschappen én natuurlijk op passie”, zegt projectleider Hylke Steggerda. De ultieme dierennerd-verkiezing vindt plaats in het park.    

Lees meer »

Krachten meten

Geplaatst op 13 april 2017 om 14:40

Sterk als een tijger, balanceren als een ezel en rennen als een wolf… Tijdens de meivakantie wordt iedereen uitgedaagd door de dieren in DierenPark Amersfoort. “Je blijft je verbazen over wat de dieren allemaal kunnen”, zegt projectleider Hylke Steggerda.

Lees meer »

Volgende pagina »