Eerste olifantenvlog live!

Geplaatst op 22 maart 2017 om 11:45

Vanaf vandaag geven wij een kijkje achter de schermen op een wijze die wij nog nooit hebben gedaan. Olifantenverzorger Sandra Nijman krijgt een camera mee om haar persoonlijke belevenissen rondom de aanstaande bevalling van zwangere olifant Indra te delen. “In mijn vlog heb ik vrijspel om alles te laten zien, heerlijk!”, zegt verzorger Sandra . “Nu er elk moment een olifantje kan worden geboren, slaap ik bij Indra en de kudde. In mijn eerste vlog laat ik zien hoe het is om in een donker dierenpark te overnachten naast snurkende olifanten.” Lees meer »

Alles staat klaar voor de reuzenbevalling

Geplaatst op om 10:03

Met een verse pluk hooi staat hoogzwangere olifant Indra op een rustig plekje in het buitenverblijf de situatie in zich op te nemen. De zon is net opgekomen, maar verstopt zich nog achter de bomen. Vanaf hier kan Indra alles goed overzien. DierenPark Amersfoort wordt wakker.

Lees meer »

Het aftellen is begonnen…

Geplaatst op 17 maart 2017 om 11:31

Ontvang een smsje wanneer de bevalling begint!

Het wachten op het jonge olifantje is voor de dierverzorgers echt begonnen. “Wij verwachten dat Indra nu elk moment kan bevallen”, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders. “Na een dracht van 22 maanden is het aftellen eindelijk begonnen.”

Lees meer »

Mini-ezeltje geboren

Geplaatst op 16 maart 2017 om 13:21

Er is een mini-ezeltje geboren. ‘‘Het gaat goed met het mannetje”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Het jong kan met dit mooie weer meteen lekker naar buiten.”

Lees meer »

Eerste making-of leeuwenverblijf

Geplaatst op 14 maart 2017 om 12:57

DierenPark Amersfoort begint vanaf vandaag met het uitzenden van een making-of serie over het nieuwe leeuwenverblijf. “Wij merken een grote betrokkenheid van onze bezoekers bij het nieuwe onderkomen voor de leeuwen”, vertelt Hylke Steggerda, verantwoordelijke voor de making-of. “Via de making-of kunnen wij hen meenemen bij alles wat er bij het creëren van het nieuwe verblijf komt kijken”.     

Er lijken rare dingen te gebeuren in de Stad der Oudheid waar de voorbereidingen van het nieuwe onderkomen voor de leeuwen is begonnen…”, vertelt Hylke Steggerda. “In de verschillende afleveringen van de making-of volg je alle werkzaamheden en is het de bedoeling dat wij steeds een stukje dichterbij de opening van het verblijf komen.”

Meld je aan voor het Facebook-event en blijf op de hoogte>> 

De making-of bestaat uit een reeks van vier afleveringen, waarin een uniek kijkje achter de schermen van de Amersfoortse dierentuin wordt gegeven. “Het leeuwenverblijf zal bijna drie keer zoveel ruimte bieden aan deze roofdieren en ook zullen er nieuwe leeuwen worden verwelkomd”, vertelt Hylke. “De werkzaamheden zijn begonnen en op ons YouTube-kanaal kun je met de making-of de vorderingen volgen”. Het leeuwenverblijf zal vanaf 8 juli zijn geopend in DierenPark Amersfoort.

 

Volgende pagina »