Olifant Kina is drachtig!

Olifant Kina is al bijna 22 maanden drachtig, zij zal dus hopelijk snel bevallen van een jong! Via deze speciale olifantenpagina houden wij jou op de hoogte van alle feitjes en nieuwtjes. Je kunt de olifantenkudde volgen via de vier webcams onderaan deze pagina.

Sms-alert

Wil jij bericht ontvangen wanneer het olifantje ter wereld is gekomen? Meld je dan aan voor de sms-alert door ‘olifantje’ te sms-en naar 1008. Aanmelden kost € 1,50 (exclusief mobiele kosten). Wij doen ons uiterste best om je op tijd te melden als het jong ter wereld komt.

Feitjes

  • Olifanten zijn maar liefst 22 maanden drachtig.
  • In de meeste gevallen bevalt een olifant midden in de nacht.
  • Kina is drachtig van haar eerste jong, wat meer risico met zich mee brengt.
  • Warwar is de oudste, meest ervaren olifant en de leidster van de kudde.
  • Olifantenkleintjes zijn erg leuk voor een kudde, een jong zorgt altijd voor levendigheid in de groep.
  • Yunha is momenteel nog het jongste olifantje in de groep.

Aftellen naar olifantenbevalling is begonnen

De hoogdrachtige olifant Kina is ieder moment uitgerekend. “Het kan nu bijna gaan gebeuren, wij verwachten de kleine binnen nu en een aantal weken”, vertelt dierverzorger Sandra Nijman. “Wij zien het jong al regelmatig bewegen in de buik van de aanstaande moeder.”

Een olifant is 22 maanden drachtig en binnenkort is het dan zover. “Het is de eerste keer dat Kina een jong krijgt, dat maakt deze bevalling extra spannend”, vertelt de olifantenverzorger. “Uiteraard gaan wij uit van het beste, haar ervaren moeder is bij de bevalling om Kina te ondersteunen. Dit zijn wel de momenten waar je als olifantenverzorger naartoe leeft.”

Om te monitoren hoe de aanstaande moeder en de andere olifanten uit de kudde op de nieuwkomer reageren, zullen de olifantenverzorgers vanaf volgende week om en om bij de olifanten overnachten. “Op deze manier kunnen wij alles goed in de gaten houden”, vertelt Sandra. “De kans is het grootst dat het jong ‘s nachts wordt geboren.”

 Volg Kina en de olifantenkudde via de webcams.