Jaarkalender

Op deze pagina vind je alle evenementen in onze dierentuin voor een een leuk dagje uit!

Help de DierverzorgerDierverzorger olifanten

Iedere eerste zondag van de maand kunnen kinderen ervaren hoe het is om dierverzorger te zijn! De hulpverzorgers krijgen een kijkje achter de schermen bij de olifanten en ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van ons enorme bos vol dieren.
Lees meer >>

Cursus apenstreken 

SONY DSC

10 mei t/m 28 juni

Ben jij een echte dierenvriend en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kun jij je opgeven voor een bijzonder project van Scholen in de Kunst. Tijdens een unieke cursus ga je met een docent van Scholen in de Kunst ons dierenpark in en haal je inspiratie uit al het moois dat je ziet!

Lees meer >>

 

Landelijke Finaledag NK Knikkeren

Wie wordt de Grote Knikkerkampioen 2017 van Nederland? Zaterdag 1 juli vindt de Grote Finaledag van het NK Knikkeren plaats in ons park. Op deze dag wordt bekend wie de beste knikkeraar van 2017 is! Tijdens de Landelijke Finaledag kunnen deelnemers in de ochtenduren ook nog deelnemen…
Lees meer >>

Deze zomer: nieuw leeuwenverblijf

Vanaf 8 juli presenteren wij een gloednieuw verblijf voor de koning der dieren. De locatie blijft hetzelfde, maar daar is alles mee gezegd… Het onderkomen bevindt zich in de Stad der Oudheid en zal geheel in Romeins thema worden gebouwd.

Lees meer >>

ZOO’n ZOOmer

8 juli t/m 3 september

Kinderen kunnen de hele zomervakantie samen met andere leeftijdgenootjes op spannende reizen in ons park en komen zij op allerlei plekken achter de schermen. Geen dag is hetzelfde. De jonge reizigers moeten wel goed kunnen speuren en klauteren, want tijdens deze reizen weet je nooit wat je tegen zal komen…

Lees meer >>

ZOO’n ZOOmer Food Festival

10, 11, 12 en 13 augustus

Bezoekers genieten van het Food FestivalZinderende muziek, olifanten en barbecueën op het strand…
In de zomer is het ultieme vakantiegevoel dichterbij dan je denkt in DierenPark Amersfoort! Op 10, 11, 12 en 13 augustus is ons park extra lang geopend en zijn er tot 22.00 uur heerlijke zomeravonden te beleven.

Lees meer >>

DinoAdventures

Herfstvakantie12.16.087 DPA DinoAdventures FaceBook 1200x900

Er is iets bijzonders aan de hand in het DinoPark, maar wat er gebeurt, is gehuld in geheimzinnigheid.

Jij krijgt de kans om te bekijken wat er aan de hand is onder begeleiding van een stoere Dino-onderzoeker. Pas wel op: er schijnen rare dingen te gebeuren in het DinoPark…

Lees meer >>

Sinterklaas

Sinterklaas 2012 (2)Sinterklaas en de pieten brengen een bezoekje aan DierenPark Amersfoort. Je kunt de Sint ontmoeten in onze dierentuin en er zijn de hele dag leuke activiteiten. De dieren krijgen cadeautjes en een pietenband zorgt voor een gezellige sfeer. Overal in het park lopen pieten rond en er gebeuren nog veel meer leuke dingen!

Lees meer >>

Warme Winteravonden

Warme Winteravonden DierenPark Amersfoort 5

Duizenden lichtjes, knisperend vuur, sfeervolle optredens, heerlijk eten en gegarandeerd. Tijdens de Warme Winteravonden, de dagen tussen kerst en oud & nieuw, blijft het dierenpark langer open, zodat je kan genieten van de dieren als de donkerte is gevallen. Zo heb je Dierenpark Amersfoort nog nooit beleefd!

Dagje uit in de kerstvakantie
kerst dierenpark

Tijdens de kerstvakantie is onze dierentuin helemaal omgetoverd tot een waar winterpark. Geniet in deze periode van de sfeervolle verlichting, warme vuren en natuurlijk onze dieren. Kom gezellig met je vrienden en familie marshmallows roosteren, neem een kop warme chocolademelk en bewonder de grote kerstbomen.

 Vadernacht

Vadernacht

 Beleef een onvergetelijke Vaderdag tijdens de Vadernacht in DinoPark Amersfoort. Stel je een voor…Een avond vol avontuur, een heerlijke barbecue in het bos en slapen in je tentje tussen de grommende dino’s… Dit wordt een Vaderdag om nooit te vergeten!

Lees meer >>