De Prairie

Zij duiken zomaar naast je op. Klein, nieuwsgierig, speels. Zij graven holen alsof het een lieve lust is en naast jouw voeten is hun hoge gekef te horen. Welkom op De Prairie, waar je kennismaakt met … de prairiehondjes!

 

Nieuwsgierige prairiehondjes

DierenPark Amersfoort bestaat zeventig jaar en om dat te vieren verwelkomen wij nieuwe dierbewoners. Wandel je naar de uitgang van het park, dan staat je hier een avontuurlijke verrassing te wachten. Of nee, heel veel verrassingen! Om je heen duiken overal prairiehondjes op. Jij loopt er letterlijk tussen, want de nieuwsgierige dieren kunnen zomaar het pad van de bezoeker oversteken. Kinderen kunnen net als de prairiehondjes op ontdekkingstocht in een ondergrondse tunnel: slinger je zelf via een paal een holletje in en duik even later op tussen de bruine knaagdieren.

Vrolijk gekef

Weet je hoe prairiehondjes aan hun naam komen? Luister zelf maar… De geluiden die zij maken, lijken net op het gekef van jonge hondjes. Soms stoot een prairiehondje een kreet met zo’n kracht uit dat hij omver valt. Deze sociale dieren wonen in meerdere familiegroepen samen. Kom jij hen deze zomervakantie bewonderen op De Prairie?

Download hier de kleurplaat!

Bekijk de kleine impressie