De Prairie

Binnenkort duiken zij zomaar naast je op.  Klein, nieuwsgierig, speels. Zij graven holen alsof het een lieve lust is en naast jouw voeten is straks hun hoge gekef te horen. Welkom op De Prairie, waar je vanaf 7 juli kennismaakt met … de prairiehondjes!

 

Nieuwe prairiehondjes

DierenPark Amersfoort bestaat zeventig jaar en om dat te vieren hopen wij nieuwe dierbewoners te verwelkomen. Wandel je naar de uitgang van het park, dan staat je hier een avontuurlijke verrassing te wachten. Of nee, meerdere verrassingen! Om je heen duiken opeens prairiehondjes op. Weet jij hen te spotten? Hou je ogen goed open, want voor je het weet schieten zij hun holletje weer in. Kinderen kunnen net als de prairiehondjes op ontdekkingstocht in een ondergrondse tunnel, om verderop tussen de bruine knaagdieren tevoorschijn te komen.

Vrolijk gekef

Weet je hoe prairiehondjes aan hun naam komen? Luister zelf maar… De geluiden die zij maken, lijken net op het gekef van jonge hondjes. Soms stoot een prairiehondje een kreet met zo’n kracht uit dat hij omver valt. Deze sociale dieren wonen in meerdere familiegroepen samen. Kom jij hen deze zomervakantie bewonderen op De Prairie?

Bekijk de kleine impressie