Nieuw leeuwenverblijf geopend

Wij presenteren een gloednieuw verblijf voor de koning der dieren. De locatie blijft hetzelfde, maar daar is alles mee gezegd…

De leeuwen in onze dierentuin hebben vanaf begin deze zomer een verblijf dat bijna drie keer zo groot is als het vorige verblijf. Het onderkomen bevindt zich in de Stad der Oudheid en is geheel in Romeins thema gebouwd.

Bij deze nieuwste aanwinst van het park, zal ook de bekende Klim Alles-route voor kinderen een centrale rol spelen. Via een mysterieuze kerker, komt de bezoeker midden in het verblijf van de leeuwen uit. Hier staat de Toren van Ostia: de uitzichttoren van de Stad der Oudheid. Beklim de toren, terwijl je de leeuwen onder je ziet lopen, en laat je aan de top verrassen.

Leeuwenvlog I

Dierverzorger Marc geeft vanaf vandaag elke week een uniek kijkje bij de nieuwkomers. “Ik houd het hele proces bij in een videodagboek, iedereen kan via mijn vlog elke vrijdag meekijken bij Dukat en zijn leeuwinnen.” Vanaf zaterdag 8 juli zijn de leeuwen voor bezoekers zichtbaar in het compleet nieuwe leeuwenverblijf.

Leeuwenvlog II

De tweede vlog van dierverzorger Marc! Hij geeft vandaag aan hoe het met de bouw van het leeuwenverblijf gaat, hoe Dukat naar buiten gaat in de separatieruimte en hoe de kennismaking tussen de leeuwen gaat! Volgende week vrijdag weer de volgende vlog! Vanaf morgen is het nieuwe verblijf geopend en zijn de leeuwen voor bezoekers zichtbaar in het compleet nieuwe leeuwenverblijf.

Making-of
In deze making-of serie krijg je een uniek kijkje bij dit proces. De opening van het leeuwenverblijf komt steeds dichterbij. In de derde aflevering zie je hoe het nieuwe leeuwenverblijf wordt gethematiseerd en tot leven komt, terwijl de avonturier nog steeds op zoek is naar een schat en beet lijkt te hebben…

Bouwtekeningen van het nieuwe leeuwenverblijf

Making-of-foto’s